Wednesday, April 8, 2009

Ni Hao! (Location: Xian, China)

I have now changed my location to a place with cooler climate - it is actually really nice to be in a cooler place after 2 months of tropical climate. But it is not cold here - it is pretty much like Finnish summer actually even though it is spring time here!

Xian is one of the most important historical cities in China - one reason being the world famous Terracotta warriors in the outskirts of the huge city. I have spent two days here now - yesterday was nothing special as I was really tired after a night flight.

Xian on siis yksi lukemattomista kiinalaisista miljoonakaupungeista - taalla on kuitenkin 'vain' kolmisen miljoonaa asukasta. Kaupunki on valtava ja kadut ovat leveita. Ihmisia on paljon mutta yleinen tunnelma on paljon rauhallisempi kuin aiemmissa miljoonakaupungeissa talla reissulla. Yleinen ilme on aika lansimaalainen mutta silti kiinalainen kulttuuri ja arkkitehtuuri nakyy joka paikassa.

Olen toistaiseksi kayttanyt aikaa lahinna kaduilla maleksimiseen, huomenna olisi tarkoitus tutkia tarkemmin keskustan nahtavyyksia. Tama paiva meni nuo kuuluisat sotilaat tsekatessa, taytyy sanoa etta paikka oli pieni pettymys. Syyna oli lahinna se, etta heti kun saapuu Xianiin nakee kyseisia figuureja jokaisessa vastaan tulevassa matkamuistoliikkeessa joten kun lopulta nakee aidot sotilaat niin eipa niissa ole mitaan uutta ja ihmeellista. Lisaksi sotilaiden 'hautoja' suojaavat hallit on rakennettu siten etta on mahdotonta nahda yksittaisia sotilaita lahelta ilman kiikareita. Suurin halli on kieltamatta valtava mutta toisaalta vain murto-osa tuhansista sotilaista on ehjia ja nakyvilla. Kummallista kylla suurin osa alueesta on matkamuistomyymaloiden ja ravintoloiden kaytossa... Silti kaymisen arvoinen paikka mutta ei maailman kahdeksas ihme kuten kiinalaiset mainostavat!

Osasin varautua kiinalaisten kehnoon englannin kielen taitoon mutta en uskonut sen kuitenkaan olevan niin surkea kuin mita taalla olen kokenut. Edes hotellista ei loydy montaa kielitaitoista. Tavallisilta kaduntallaajilta on turha olettaa yhtaan sanaakaan - jopa numerot ovat ylivoimaisen vaikeita joten kaupoissa asioidaan taskulaskimien avulla. Internet nayttaa toimivan ihan hyvin enka ole havainnut mitaan blokattuja saitteja kuten Myanmarissa oli. Internet-kahviloiden loytaminen on kuitenkin erittain hankalaa - loysin pitkan hakemisen jalkeen taman valtavan pelihallia muistuttavan paikan mutta yhtaan muita vastaavia en ole havainnut.

Paivan suurin saavutus oli junalipun ostaminen - pidin sita lahes mahdottomana tehtavana kielimuurista johtuen. Olin varautunut kirjoittamalla kaikki tiedot Kiinaksi paperille (fraasisanakirjan avulla) mutta kumma kylla rautatieasemalta loytyi englantia puhuva henkilo eika jonotuskaan kestanyt kymmenta minuuttia kauempaa. Eli huomenna olisi tarkoitus jatkaa yojunalla Beijingiin. Saapa nahda mita siita tulee...

No comments:

Post a Comment