Sunday, April 5, 2009

Myanmar, day 5 (Location: Inle Lake, Myanmar)

Nukun hyvin vaikka totuttuun tapaan kello kuuden maissa alkavan kukot kiekua ja liikenteen aanet. Makoilen kuitenkin sangyssa yhdeksaan asti ennen kuin menen aamiaiselle - se on ehdottomasti paras tahanastisista ja kaikkea tuntuu saavan halutessaan lisaa.

Paivan ohjelmana on veneretki jarvelle mutta ennen sita pitaa saataa lentoja pois Myanmarista. Koska Internet ei vaan toimi joudun kayttamaan paikallisia matkatoimistoja ja lentoyhtioiden toimistoja. Soitan ensin Bangkok Airwaysiin, jonka lennolla tulin Yangoniin. Tilaa loytyisi mutta hinta on kaksi kertaa kalliimpi kuin tullessani ($186). Minua neuvotaan soittamaan matkatoimistoihin, joista pitaisi saada sama lippu halvemmalla. Linjat ovat kuitenkin koko ajan varattuja ja kun vihdoin paasen lapi minulle sanotaan etta ko. lento on taynna. Kysyn myos muita yhtioita - Myanmar Internationalilla voisi olla tilaa mutta selvittaminen kestaisi puoli tuntia. Koko saatoon on mennyt varmaan lahemmaksi tunti paatan buukata kalliin lipun Bangkok Airwaysilta. Kallista mutta pari lisapaivaa Yangonissa ei houkuta, lisaksi rahatilanne heikkenee koko ajan varsinkin kun lento pitaa maksaa kateisella.

Nain ollen Myanmarin visiitti jaa alle viikon mittaiseksi - olen tosin ehtinyt nakemaan kaikki haluamani paikat. Pyydan viela hotellin vakea buukkaamaan lennon Yangoniin - vaihtoehtona olisi 16h bussikyyti, joka olisi perilla keskella yota. Paatan jattaa senkin valiin - kuten aiemmin sanoin ei vaan jaksa moisia ylipitkia matkoja enka koe saavani niista mitaan extreme-pisteita... Kiinassa niita joutuu ehka kuitenkin tekemaan.Kello lahestyy jo yhtatoista kun vihdoinkin paasen joelle, jossa venekuskit tarjoavat kyyteja. Tarjontaa on runsaasti ja ensimmainen jututtamani heppu osoittautuu luotettavan oloiseksi ja puhuu riittavan hyvaa englantia. Kun hintakin on hotellin vaen mainitsemassa haarukassa (n. 9e koko paivasta) lahdemme matkaan.

Kulkuvalineena on paikallinen 'pitkahanta' joka vastaa aika lailla thai-versiota aanekkaine moottoreineen.Ajelemme aluksi useamman kilometrin verran jokea pitkin - rannoilla nakyy monenlaista asumusta ja aktiviteettia - lahinna riisinviljelyyn ja kalastukseen liittyen. Maisemat ovat upeita ja kuvia tulee otettua runsaasti. Kun paasemme itse jarvelle maisemat muuttuvat viela astetta hienommiksi - tunnelma utuisten vuorien keskella on vahintaankin surrealistinen.

On mielenkiintoista seurata paikallisia kalastajia joilla on kummallinen tapa soutaa pienia veneitaan jalallaan. Kiertelemme jarvella olevia lukuisia 'kelluvia kylia', joissa ihmiset asuvat paaluille pystytetyissa taloissaan. Niista loytyy myos lukuisia kauppoja ja pajoja, joissa valmistetaan kaikenlaisia kasitoita koruista kankaisiin. Kaymme useammassa pajassa katsomassa miten tuotteet syntyvat, lisaksi on tietenkin mahdollisuus ostaa kaikenlaista mutta onneksi kukaan ei pakota ostoksiin.

Lounastauon jalkeen jatkamme ehka kierroksen vaikuttavimpaan kohteeseen eli 'kelluviin puutarhoihin' jotka ovat osittain veden varassa olevia kasvitarhoja. Niissa kasvaa kaikkea mahdollista kukista vihanneksiin ja riisiin. Pysahdymme viela paikallisessa luostarissa ennen kuin aloitamme paluumatkan. Kokonaisuutena erittain hyva paivaretki joka oli ehdottomasti hintansa vaarti. Lepailen hetken hotellilla ennen kuin kayn illallisella - tarkoitukseni oli syoda kevyesti mutta 'Myanmar curry' osoittautuu valtavaksi setiksi lihaa ja erilaisia lisukkeita - sen jalkeen olo on vahintaankin taynna...

No comments:

Post a Comment