Tuesday, April 21, 2009

City that was forbidden and some other sights (Location: Beijing, China)


Kuten otsikko kertoo yksi kohteistani oli Kielletty Kaupunki, joka on valtava alue taynna historiallisia rakennuksia aivan kaupungin ytimessa. Vieressa avautuu surullisen kuuluisa Tiananmenin aukio jota ymparoivat lukuisat massiiviset rakennukset kuten mm. Maon 'Maoseloumi', jossa suuren johtajan ruumista voi kayda ihailemassa. Aukio oli launtaiaamuna aivan taynna kiinalaisia ja mausoleumiin naytti olevan satojen metrien jonot - jatin sen siis valiin.

Kiellettyyn kaupunkiin oli myos pitkat jonot, mutta paikan koko takasi sen etta ne etenivat nopeasti. Itse aluetta on vaikea kuvailla sanoin - muuten kuin toteamalla etta se on valtava ja antaa hyvan kasityksen kiinalaisesta arkkitehtuurista. Rakennuksia on lukematon maara ja alueelta loytyy kaikkea mahdollista temppeleista muinaisten hallitsijoiden pukuhuoneisiin. Porukkaa on myos valtavasti - kotimaan matkailu on kova sana Kiinassa ja lansimaiset turistit ovat harvinaisia kiinalaisten ryhmien joukossa (jotka tunnistaa yleensa samanlaisista lippiksista tms paahineista). Kiertelin aluetta varmaan pari-kolme tuntia enka todennakoisesti nahnyt laheskaan kaikkia paikkoja ja eri rakennuksissa olevia nayttelyita ennen kuin tungos alkoi tympimaan. Lahdin rauhoittumaan laheiseen puistoon joka oli ikava kylla lahes yhta taynna kiinalaisia...

Hotellini sijaitsee muuten ihan Tiananmenin vieressa - varsin hyva hinta-laatusuhde 240 yuanilla (edellinen hostelli pyysi 200 yuania kopista ilman omaa suihkua). Miinuksena paikkaan pesiyteneet sammakonsyojat, jotka mongertavat ranskaa aanekkaasti kaikkialla - minullekin puhutaan tuttavallisesti tuota unohdettua maailmankielta.

No comments:

Post a Comment