Monday, April 27, 2009

Back to mainland China (Location: Guangzhou, China)

After two nights in Macau I decided to move back to mainland China. Guangzhou is just some 150 km away and there are buses every 15 minutes so getting there is easy. Again you need to go through immigration that takes some time though. I was not expecting much from Guanzhou but was more interested in the sights in the area though... And yes, this busy city proved out to be one of the less enjoyable destinations during this journey.

Guangzhou osoittautui todella tympeaksi paikaksi. Kyseessa on taas yksi kiinalainen miljoonakaupunki jonka liikenne on sielta pahemmasta paasta. Bussi pysahtyy jonkun loistohotellin eteen jossa 'Frankiksi' itsensa esitteleva heppu alkaa tyrkyttamaan hotelleja. Kaupungissa on ilmeisesti jotkut messut meneillaan ja hotellien kysynta on huipussaan. Tyyppi vaikuttaa kohtuullisen luotettavalta ja han tarjoaa jotain 'parin korttelin' paassa olevaa business-hotellia 250 yuanilla. Paatan tsekata kyseisen paikan koska ajatukseni oli jaada johonkin lahiymparistoon. Ikava kylla pari korttelia osoittautuukin pariksi kilometriksi taksilla - hotelli loytyy vihdoin jostakin ghetosta meluisan expresswayn alta! Paikka on sinansa ihan siisti ja Frank vakuuttaa metron olevan viiden minuutin matkan paassa. Hinta on tosin noussut 10 yuania (kuulemma 'tipit') ja pitaisi maksaa kaksi paivaa etukateen. Kieltaydyn kummastakin ja maksan hieman vastahankoisesti yhdesta yosta - homma alkaa haisemaan sen verran pahasti. Lopuksi Frank kehtaa viela pyytaa taksirahaa takaisin! Kieltaydyn tastakin ja aija haipyy.

Hotellissa ei tietenkaan puhuta juurikaan englantia ja metroaseman hakemiseen ei siis saa mitaan apuja. Kavelen 15 minuuttia loytamatta sita, palaan hotellille ja yritan edelleen kysya neuvoja, tuloksetta. Paastakseni johonkin otan taksin rautatieasemalle, josta haeskelen pitkan aikaa edes kaupungin karttaa. Metroasemakin muuten loytyi - se olikin 5 minuutin AUTOmatkan paassa hotellista! Lisaksi yritan loytaa nettiyhteytta, sekin osoittautuu toivottomaksi tehtavaksi. Kun ilta pimenee ja alkaa viela satamaan on aika palata hotellille. Ainoa vaihtoehto on taksi - niiden saaminen on kohtuullisen hankalaa ja ainakin viisi ensimmaista kieltaytyvat kyydista koska eivat tieda missa hotelli on (vaikka respan antamassa kortissa on osoite myos kiinaksi)! Hermoni alkaa kiristymaan ja kiroan Frankin johonkin missa ei paiva paista... Lopulta loytyy kuski joka suostuu tuplahintaan heittamaan minut hotelille - siella huomaan etta avainkorttini ei edelleenkaan toimi. Menen nukkumaan erittain vittuuntuneena koko kaupunkiin. Ja Kiina-angstit sen kuin lisaantyvat...

No comments:

Post a Comment