Thursday, April 2, 2009

Myanmar, day 2 (Location: Yangon, Myanmar)

Hyvin nukutun yon jalkeen on aika tutustua Yangonin nahtavyyksiin... Hotellin ystavallinen henkilokunta tarjoilee munakasta ja banaaneja aamiaiseksi. Yangonia on vaikea uskoa 5 miljoonan asukkaan cityksi mutta nain se vaan on! Syyna tahan on lahinna rakennuskanta ja katujen kunto - kaupungissa on vain muutama tornitalo kuten keskeisella paikalla oleva Sakura Tower. Kayn tsekkaamassa nakymat kyseisen rakennuksen 21. kerroksesta ja nautin ylihinnoitellun kokiksen - ero esim. Bangkokiin on valtava!

Ostan myos lentolipun huomiskeksi Baganiin - pikaisen fiilistelyn perusteella 1,5 paivaa riittaa Yangonissa. Osto hoituu kivuttomasti paikallisessa matkatoimistossa joka tekee kaupat kannykan valityksella ilmeisesti samassa rakennuksessa olevan lentoyhtion kanssa. Lentoyhtiot ja niiden turvallisuus kylla epailyttavat - saapa nahda mita 80 taalalla saa! Mielenkiintoista kylla lipun virallinen hinta nayttaa olevan 180 taalaa mutta jostain syysta matkatoimisto tarjoaa merkittavan alennuksen!

Jatkan matkaa kohti Scwedagon Playaa jonka pitaisi olla yksi Myanmarin suurimmista ja pyhimmista temppeleista. Paikka loytyykin puolen tunnin hikisen kavelyn jalkeen - stupa on niin valtava etta se nakyy kauas! Kyseessa on siis korkean maen paalla oleva valtava buddhalainen temppeli, jonka juuret ovat jossain yli 1000 vuoden paassa. Suurin stupa on ikava kylla remontissa (peitetty osittain rakennustelineilla) mutta silti vaikuttava. Sen ymparilla on kymmenia pienempia temppeleita. Normaaliin tapaan kenkia ei saa pitaa jalassa - talla kertaa tama on erityisen tuskallista silla aurinko on lammittanyt laatoituksen todella kuumaksi. Lampoa on ilmeisesti lahemmas 40 astetta - nain kuulen myohemmin.

Temppelialue on valtava ja turisteja on vahan. Hengailen alueella varmaan pari tuntia ja nappailen lukuisia kuvia. Valilla on pakko viettaa aikaa varjoisissa paikoissa - lampo on sen verran kova! Kierroksen jalkeen jatkan matkaa kohti laheista jarvea, jota kiertaa puinen kavelysilta. Ihan miellyttava paikka jossa erityisesti huomiota herattaa valtavan laivan ja temppelin risteytykselta nayttava rakennelma. En jaksa kiertaa jarven vastarannalle vaan tyydyn ihmettelemaan kyseista viritysta miellytavasta ravintolasta (jossa olen ainoa asiakas!) Suuntaan takaisin keskustaan jossa lepailen hetken hotellissa. Illemmalla tormaan laheisen guesthousen ravintolassa kahteen suomalaiseen, jotka ovat kiertaneet jo pidempaan Myanmarissa. Toisella heista on jo 4kk matkustamista takana ja juttu on sekavaa johtuen ilmeisesti runsaasta pilven ja alkoholin kaytosta. Tarinoimme jonkun aikaa matkailusta ennen kuin jatan kaverit viskipullon aareen, minulla kun on aikainen heratys huomenna!

No comments:

Post a Comment