Saturday, April 4, 2009

Myanmar, day 4 (Location: Inle Lake, Myanmar)

Baganin visiittini jai lyhyeksi eli paivan mittaiseksi - keskeisimmat temppelit ehtii hyvin nahda paivassa eika alueen kiertaminen lahes 40 asteen helteessa enaa inspiroinut. Yleiseen chillaukseen Bagan soveltuu yhta huonosti kuin Yangon - lisaksi jatkuvat sahkokatkot tekevat kuumista paivista tuskaisia kun tuulettimet eivat toimi! Seuraava kohde oli Inle Lake, johon paasemiseksi vaihtoehtoina olivat 12h bussimatka alkaen klo 4 aamulla tai lento aamulla klo 8 maissa. Ei liene vaikeaa arvata kumman vaihtoehdon valitsin huolimatta $60 hinnasta!

Saavuin kentalle klo 7 maissa ja kumma kylla boarding alkoi lahes valittomasti. Kone lahti pikaisesti nousukiitoon ja samalla kuulutettiin etta seuraava kohde on Mandalay - ei siis Heho johon olin menossa! Rupesin ihmettelemaan olenko oikeassa koneessa - varsinkin kun lento lahti selkeasti etuajassa. Kysyin lentoemolta mihin oikein ollaan menossa ja han sanoi etta kone tekee 'rengasmatkan' Mandalayn kautta Hehoon. Ensimmainen etappi kesti huikeat 25 min, sen jalkeen istuin koneessa puoli tuntia ennen kuin oli edessa toinen saman pituinen lento Hehoon.

Kyseinen lentokentta oli yksi pienimmista nakemistani, ikava kylla se sijaitsi yli 40 km paassa varsinaisesta kohteestani eli Inle Lakesta. Edessa oli siis pakollinen taksikyyti joka kustansi messevat $28! Noin tunnin kuoppaisen ajomatkan jalkeen saavuin jarven lahistolla olevaan kylaan, joka vaikutti ehdottomasti miellyttavimmalta paikalta Myanmarissa tahan asti. Ilma oli viileampi ja puhtaampi kuin parina aiempana paivana ja meininki hiekkaisilla kaduilla oli rentoa.

Valitsin LP:n suositteleman Aquarius Inn -nimisen paikan jossa sain todella ystavallisen vastaanoton. Huone ei ollut viela valmis mutta sain kevyen aamiaisen ja isanta antoi omatekoisen kartan, josta loytyi pyoraily- ja vaellusreitteja. Paatin viettaa loppupaivan pyorailemalla. Guest housen viererssa oleva liike vuokrasi pyoria noin euron paivahinnalla. Fillarien laatu oli vahintaankin kyseenalainen mutta eikohan 1-vaihteisellakin paivan ajele...

Lahdin sotkemaan noin 10 km matkaa kohti jarvea, tiet olivat huonot joten matka sujui hitaasti. Maisemat olivat hienot. Aluksi reitti kulki lapi vihreiden riisipeltojen ja sen jalkeen vuorten juurella.Liikenne oli vahaista mutta matkan varrella nakyi runsaasti paikallisia paivittaisissa askareissaan - lahinna maatalouteen liittyen. Vastaantulevat lapset tervehtivat iloisesti huutamalla 'Hello'. Reitti paattyi kalliin oloisen hotellin lahistolle, josta avautui hienot nakymat jarvelle. Ihailin maisemaa puolisen tuntia ennen kuin lahdin paluumatkalle. Ilma oli edelleen kuuma mutta ei liian helteinen, sopiva pyorailysaa siis.

Palaan hotellille, jossa huone on valmiina. Hengailen kylassa parin tunnin ajan ennen pimean tuloa. Illemmalla yritan taas kerran paasta Internettiin varaamaan lentolippuja - tuloksetta. Paikalliset yhteydet ovat vahintaankin hammentavat - ilmeisesti kaikki yhteydet menevat jonkun valtion kontrolloiman piuhan lapi joka on juuri nyt 'huollossa' - nain ainakin kertoo selaimeen ensimmaiseksi pakotettu sivu. Tasta johtuen (?) yhteydet ovat ihan tolkuttoman hitaat ja monet sivustot kuten Skype ja Blogger on blokattu kokonaan. Taman voi kiertaa kayttamalla jotain ilmaista proxya mutta homma on tuskallisen hidasta. Nettikahviloita on jonkun verran - tyypillinen versio on yksinainen kone jonkun kaupan tms nurkassa. En tieda onko tilanne yhtaan parempi tuon 'remontin' jalkeen mutta en suosittele jattamaan mitaan tarkeita asioita kuten lentoliput tai pankkiasiat hoidettavaksi Myanmarissa!

No comments:

Post a Comment