Sunday, May 10, 2009

P-Korea, paiva 5 (Location: Pyongyang, North Korea)

Tanaan on sitten se suuri paiva eli Kim Il Sungin syntymapaiva - johtaja on tosin ollut jo haudassa pidemman aikaa mutta ei anneta sen haitata menoa... Kaupungilla pitaisi olla tanaan lukuisia 'bileita' kutsuvieraille ja myos tavalliselle kansallekin. Meita ei ikava kylla ole kutsuttu hienoimpiin juhliin, joissa on esiintyvia taiteilijoita ulkomailta asti. Aloitamme paivan kierroksen kaymalla suuren johtajan patsaalla, jossa on valtava maara vakea laskemassa seppeleita ja muita kukkaviritelmia. Saa on ikava kylla sateinen mutta kansaa on silti liikkeella erittain paljon - onhan kyseessa myos kansallinen vapaapaiva.

Aamupaivan seuraava kohde pitaisi olla paikallinen huvipuisto mutta se on ikava kylla suljettu 'remontin' vuoksi koko loppuvuoden ajaksi. Lisaksi sade yltyy koko ajan - antiikkiset laitteet olisivat tuntuneet varmaan viela hurjemmilta kaatosateessa... Jatkamme matkaa katsomaan Kim Il Sungin syntymakotia - se osoittautuu aika vaatimattomaksi majaksi. Tieda sitten paljonko mokissa on jaljella alkuperaista rakennelmaa? Syomme lounasta jossakin keskustassa sijaitsevassa ravintolassa, jonka henkilokunta viihdyttaa meita ruoan jalkeen karaoke-laululla ja tanssiesityksilla. Lisaksi pidamme pienimuotoiset 'euroviisut', joissa jokainen esittaa jonkun kotimaansa kappaleen. Suomi-duo vetaa epavireisen version Eppu Normaalin 'Murheellisten Laulujen Maasta'. Sanojen kaannokset herattavat hilpeytta!

Iltapaivan ohjelmassa on sirkusesitys - mielenkiintoista kylla kyseessa on 'Army Circus' eli kaikki esiintyjat ovat armeijan leivissa! Kyseinen sirkus on sisatiloissa teatteria muistuttavassa rakennuksessa - ei siis missaan teltassa. Show kestaa reilun tunnin ja pitaa sisallaan kaikki perinteiset ohjelmanumerot kuten akrobatiaa ja trapetsitaiteilua. Esiintyjat ovat todella taitavia vaikka virheita sattuu. Valilla on myos klovniesityksia - vaikea kuvitella pelleja armeijan palkkalistoille!

Sirkuksen jalkeen lahdemme paikalliseen puistoon, jossa korealaiset ovat piknikilla ja tanssimassa - naemme mielenkiintoisia esityksia, joissa vanhempi vaki tanssii perinteisia tansseja. Kiertelemme puistossa noin tunnin ajan - paikka on kaunis varsinkin kun kirsikkapuut kukkivat. Illan pimetessa on vuorossa paivan viimeinen kohde eli jonkun urheiluhallin edessa olevalla kentalla pidettava 'mass dance'. Kyseessa on siis laulu- ja tanssiesityksia sisaltava tapahtuma, jonka paaosissa ovat kentalle kokoontuneet tuhannet kaupunkilaiset. Soiton alkaessa kaikki alkavat tanssimaan ja paikalliset pyytavat turistejakin mukaan tanssin pyorteisiin. Noin tunnin kestavan setin aikana lavalla kay lukemattomia esiintyjia ja vaki tanssii koko ajan. Fiilis on lammin ja ihmiset selvasti nauttivat tapahtumasta.

Jatkamme illalliselle ravintolaan, joka on erikoistunut eri muodoissaan tarjoiltavaan ankkaan. Saamme nauttia mm. poytagrillissa valmistettua ankkaa ja lukuisia muita variaatioita. Palattuamme hotellille osa porukasta jatkaa viela karaoken parissa, meno yltyy kuulemma villiksi mutta minulta nama bileet jaavat valiin silla pieni lepotauko hotellihuoneessa venahtaa aamuun asti...

No comments:

Post a Comment