Thursday, March 5, 2009

Surfing is the name of the scene (Location: Kuta Beach, Bali, Indonesia)


I booked a flight from Batam to Denpasar. After two delayed flights and a transfer in Jakarta I arrived at Denpasar. From the airport it was a short taxi ride to the famous beach of Kuta. The area is a maze of small alleys full of hotels, restaurants and souvenir shops. The main activities here are beach life and surfing - the long white sand beach with its strong waves seems to be ideal for the latter activity... The nightlife also looks quite lively here as the crowd is quite young and backpacking oriented. The unfotunate bomb attacks about 5 years ago took place somewhere in the Kuta area. There is a big monument that lists the names of the victims, scary stuff!

Olin hieman epavarma Balin visiitista koska sadekausi ei ole viela kokonaan ohi. Onneksi kelit ovat olleet ihan kohtuullisia - pilvetonta taivasta ei ole viela nakynyt mutta puolipilvinen saa on itse asiassa varsin optimaalinen rannalla oleilun kannalta. Lisaksi otin taman reissun tasokkaimman hotellin josta loytyy myos uima-allas joten pari paivaa on mennyt varsin nopeasti lahinna chillaillessa. Surffaajien suorituksia on myos mukava seurata vaikka Kutan ranta ei olekaan ehka ihan parhaasta paasta jos ei surffaa (roskainen ja kovat aallot tekevat uimisesta epamukavaa).

Turisteja ja kaikenlaisia kaupustelijoita on varsin runsaasti, taidan suunnistaa pian sisamaahan josta pitaisi loytya kaunista luontoa ja kiintoisia temppeleita. Paikallinen arkkitehtuuri vaikuttaa kiehtovalta - ikaan kuin Angkor Wat kohtaisi hindutemppelit. Suuremmat temppelit ovat kuitenkin Kutan ulkopuolella joten niista lisaa myohemmin.

Taalla on myos runsaasti ns. travellereita, joiden hippityylinen habitus kaipaisi kipeasti parturia ja tatuoinninpoistajaa... Itse asiassa ensimmainen paikka talla reissulla jossa voi bongata runsain maarin kunnon Khao San Road -turistin stereotyyppeja. Ja tietenkin ruotsalaisia muotitietoisia nuoria Burberry-ruutuisissa shortseissaan ja huolella foonatyissa surffitukissaan. Minako konservatiivi? Ei toki mutta ehka tulossa vanhaksi ;)

No comments:

Post a Comment