Saturday, March 21, 2009

Serious diving (Location: Gili Air, Indonesia)



Here's summary of the four days I spent by taking the PADI Open Water Diver training with Dream Divers...

Sukelluskurssi oli ollut mielessani jo kauan - varsinkin kun olen harrastanut snorklausta lukuisissa paikoissa (ja usein viela maailmanluokan sukelluskohteissa kuten esim. Blue Hole Egyptissa ja Cozumel Meksikossa). Kyselin kurssien hintoja jo Filippiineilla ja Indonesiassa naytti olevan sama hintataso eli noin 350USD. Sengigissa oli parin firman toimistot ja vakuutuin saksalaisten omistaman Dream Diversin tarjonnasta. Eli eurooppalaisten omistama firma joka ei yrittanyt puristaa kurssia liian tiukkaan aikatauluun (Filippiineilla yritettiin vetaa homma 2 tai 3 paivassa) ja lisaksi yksilollinen opetus eli ei mitaan 10 henkilon ryhmia Thaimaan tyyliin.

Itse kurssi pidettiin kolmannella Gili-saarella eli Gili Airilla. Vietin siella kolme yota miellyttavassa paikassa nimelta Sunrise Hotel - aivan loistava Bungalow riippumatolla ja upeilla nakymilla kustansi noin 10 euroa / yo. Muutenkin Air oli mielestani paras Gili - hieman parempi palvelutarjonta kuin Menolla mutta ei mitaan Trawanganin kaltaista horhoilya...

Kurssi alkoi kirjan lukemisella ja videoiden katselulla. Opettajani oli indonesialainen Kus, joka oli sukeltanut varmaankin jo tuhansia kertoja. Muita oppilaita ei ollut joten sain erittain henkilokohtaista opastusta. Kirja ja videot olivat aika jenkkimeininkia eli kaikki perusasiat vaannettiin rautalangasta. Heti ensimmaisena paivana menimme onneksi jo parin tunnin kuluttua mereen testaamaan varusteita ja opettelemaan perusteita. Ehdottomasti hankalin asia oli 'buoyancy' eli 'kelluminen / leijuminen' meren pinnalla ja varsinkin pinnan alla! Iltapaivalla lahdettiinkin sitten veneella vahan kauemmaksi ja kaytiin noin kolmen metrin syvyydessa. Unohdin heti alkuun 'paineentasauksen' (equalization) ja sain korvani kipeiksi! Mutta virheista oppii...

Toisena paivana alkoi tuntua silta etta olen saamassa flunssan. Kurssilla kiellettiin ehdottomasti sukeltamasta flunssassa mutta paatin silti jatkaa enka maininnut asiasta. Onneksi mukana oli Buranaa ja jotain antibiootteja ;) Toisena paivana kavimme ensimmaista kertaa syvalla, noin 10 metrissa. Kyseinen sukellus meni lahinna varusteiden kanssa kikkaillessa pienessa paniikissa... On erittain tarkeaa olla 100% rentona koko ajan!

Vasta kolmantena paivana hommasta alkoi nauttia tosissaan - muutenkin olimme saaneet tehtya lahes kaikki pakolliset harjoitukset kuten maskin poistamisen / tyhjentamisen jne joten keskityimme lahinna merenelavien ihmettelyyn... Suurin ero snorklaamiseen on siina etta sukeltaessa paasee todella lahelle kaloja / koralleja - ja muutenkin nakee paljon enemman kuin pinnalla ollessa! Tein paivan paatteeksi 'final exam:in' - se oli varsin helppo ja sain tulokseksi 100%.

Neljantena paivana flunssa alkoi pahentua, korvissa alkoi tuntua pienta painetta kun laskeuduimme 18 metriin! Mutta kaikki on edelleen ok, flunssa parani itse asiassa heti tuon retken jalkeen. Ja sain kurssin onnistuneesti paatokseen puolen paivan jalkeen, sen jalkeen olikin ohjelmassa lahinna auringonottoa! Kokonaisuutena erittain hyva setti, Kus piti homman hyvin kaytannonlaheisena ja jatti kirjassa / videoilla olevan jenkkimeiningin pois. Ehdottomasti suositeltava paikka ja tapa taman kurssin kaymiseen - vaihtoehtona kun voisi olla esim. uimahalli Suomessa!

No comments:

Post a Comment