Saturday, March 21, 2009

Looking for the perfect beach (Location: Sengigi, Lombok, Indonesia)



What the title says is my neverending mission ;) So I decided to move from Gili Islands to Lombok as Lonely Planet was recommending the beaches over there!

Sengigi on varsin hiljainen pikkukaupunki noin 20 km matkan paassa Gileista. Matka kestaa noin tunnin, ensin siirrytaan veneella Lombokin puolelle ja sitten romulla pikkubussilla pitkin mutkaisia teita. Nakymat ovat vahintaankin hienot - upeita rantoja loytyy vahan valia tosiaan vuorten ymparoimista poukamista!

Itse kaupunki on aika turha ja hieman rasittava paikka. Turisteja oli erittain vahan mutta kaikenlaisia kaupustelijoita ja mopokuskeja sitakin enemman. Internet oli edelleen hidas mutta muuten palvelut olivat ok. Otin hotellin noin kilometrin paassa keskustasta olevalta Batu Bolongi - rannalta, ihan ok fan-huone noin 5 eurolla eli yksi halvimmista paikoista tahan mennessa. Vaatimaton mutta siisti paikka, ei kuitenkaan valttamatta saisi veljeni 'Mika Asikainen approved' -leimaa esim. vuotavan lavuaarin vuoksi...

Laheinen ranta oli ihan ok, ei kuitenkaan paase henkilokohtaisele top10-listalleni... Vietin Sengigissa kaksi yota lahinna rannoilla. Ajattelin vuokrata polkupyoran toisena paivana mutta sellaisen loytaminen osoittautui hankalaksi - tarjolla oli ainoastaan mopoja! Kun lopulta loysin toimivan pyoran hinta olisi ollut kaksi kertaa mopon hinta eli selkeaa vedatysta. Vaikka kyse oli vain parista eurosta homma haiskahti sen verran etta en halunnut tukea kyseista paikkaa. Paadyin siis kavelemaan pari kilometria, pitaisi varmaan opetella ajamaan skootteria... Itse asiassa rannat Sengigin etelapuolella olivat aika huonoja (likaisia ja taynna veneita), parhaat paikat olivatkin pohjoisessa jossa maasto oli sen verran vuoristoista etta pyoraily olisi ollut tuskallista! Joten ikava kylla en loytanyt taydellista rantaa Lombokista, suosittelen ennemminkin menemaan Gileille!

No comments:

Post a Comment