Sunday, March 1, 2009

Cafe del Mar and Happy Toilet award (Location: Singapore)


I spent about two and half days in Singapore before moving on. As usual, I really enjoyed the city. I visited a couple of places I had missed during my previous visits and found some new interesting ones - including Singapore Museum of Arts, Museum of Asian Civilizations, Zoo and Sentosa. Nothing to complain about - even though the hostel was really basic with shared showers everything was good fun!

Singaporessa viehattaa tietenkin eniten kuri ja jarjestys. Ja silti sielta loytyy kaikki aasialaisen kulttuurin kiinnostavat elementit ilman kaupustelijoita, kerjalaisia ja hengenvaarallista liikennetta. Hintataso on tietenkin iso miinus mutta ei mikaan mahdottomuus suomalaiselle. Lisaksi maassa / kaupungissa on pienella alueella uskomaton maara aktiviteetteja, kulttuuritarjontaa ja palveluita. Lisaksi kaupunki on ainakin omasta mielestani kaunis - joka paikasta loytyy kiinnostavaa arkkitehtuuria jossa vanha ja uusi ovat tyylikkaasti tasapainossa!

Kaytin ensimmaisen paivan lahinna keskustassa hengailuun ja sateen yllattaessa poikkesin taidemuseoon, johon oli ilmainen sisaanpaasy. Nayttely oli erittain kiinnostava ja kasitteli sopivalla tavalla kummallista korealaista modernia taidetta. Tsekkasin myohemmin Asian Civilizations -museon, itse asiassa jo toiseen kertaan koska edellinen jai kiireen vuoksi hieman pikaiseksi visiitiksi. Sitten hengailin hetken Chinatownissa ja Little Indiassa, lopuksi poikkesin viela ostamaan halvat kaiuttimet mp3-soittimeeni. Illemmalla kavin tsekkaamassa Clarke Quayn yoelamaa joka ei ollut juurikaan muuttunut sitten viime kaynnin...

Toisena paivana kavin visiitilla elaintarhassa, joka osoittautui erittain kiinnostavaksi. Tarjonta oli varsin kattava aina sarvikuonoista valkoisiin tiikereihin ja elaimet eivat olleet varsinaisesti hakeissa vaan aitauksissa. Hieman hirvitti katsella viiden metrin paassa olevaa sarvikuonoa kun valissa oli vain matala aita ja vallihauta! Suosikkejani laajasta tarjonnasta olivat erityisesti orangit ja tapiirit. Iltapaivalla siirryin metrolla Sentosaan, joka on ehka maailman keinotekoisin ranta Singaporen etelapaassa olevalla saarella. Paikka oli edelleen yksi suuri rakennustyomaa mutta valkoista hiekkaa loytyi silti vahintaan riittavasti. Ja yhdella rannoista oli tosiaan Cafe del Mar - ei se aito ja alkuperainen mutta ilmeisesti ihan virallinen Singaporen 'toimipiste'. Fasiliteetit olivat kylla huomattavasti paremmat kuin Ibizalla, aitoudesta voi tietenkin keskustella...

Ai niin ja se happy toilet? Elaintarhasta loytyi eras mukavuuslaitos joka oli tosiaan saanut tallaisen palkinnon, myontajana 'Singapore Restroom Association'! Ilmeisesti kyseessa oli jonkunlainen wc-ranking? Otin tasta varmuuden vuoksi kuvia ja testasin ko. laitoksen. Kokemus oli vahintaankin 'happy'.

No comments:

Post a Comment