Monday, February 9, 2009

Biggest Buddha and some other sights (Location: Hong Kong)




The second day in Hong Kong is almost over... Spent the whole day sightseeing mostly on the island of Lantau that is much more laidback than the downtown area. One of the places I visited was the biggest outdoor Buddha statue in the world - quite impressive indeed. Another interesting spot was the small fishing village of Tai Po nearby - could not believe that I was just about half an hour away from the skyscrapers of Hong Kong downtown area! Anyway quite a hectic city and not the best place for pedestrians. I don't think that I'll be staying here for long, I think I'll continue somewhere with some decent beach life soon. And Hong Kong is quite small when it comes to sights, you can explore quite a lot in a just a couple of days!

Eli varsin aktiivinen paiva takana, lahdin heti aamusta ihmettelemaan pilvenpiirtajia - guest housesta on vain parin korttelin matka rantaan, josta avautuu vaikuttavat nakymat Hong Kongin saaren puolella olevaan keskustaan. Kavelen hetken aikaa rantabulevardia, jossa on yhtena nahtavyytena paikallinen "Avenue of Stars", joka on siis kopio Hollywoodin vastaavasta filmitahtien nimilla koristellusta kadusta. Starat ovat ilmeisesti lahinna kiinalaisia ainakin nimien perusteella, eipa juuri tule tuttuja nimia vastaan...

Paatan siirtya Hong Kongin saaren puolelle. Star Ferry-niminen lautta kuljettaa nopeasti yli meren ja hetken kuluttua olenkin pilvenpiirtajien keskella. Tata puolta ei selvastikaan ole tehty jalankulkijoille - jalkakaytavat risteilevat usein ajoratojen ylapuolella ja vahan valia saa hakea oikeaa kaytavaa lapi ostoskeskusten etta paasee haluamaansa paikkaan. Pilvenpiirtajat ovat kylla vaikuttavia mutta kyllastyn nopeasti harhailemaan liikenteen joukossa.

Jatkan matkaa tsekkaamaan jo mainitsemaani Buddha-patsasta, joka loytyy helposti metromatkan ja mielenkiintoisen koysirata-ajelun jalkeen. Patsas on aika vaikuttava mutta muuten alueella ei ole juurikaan nahtavaa (paitsi hienot maisemat). Ihailtuani tarpeeksi maisemia ajan bussilla pieneen kalastajakylaan, jossa aika tuntuu pysahtyneen... Paaluille rakennetut talot ovat jotenkin lohduttoman nakoisia mutta ihmiset nayttavat viihtyvan.

Palaan keskustaan, talla kertaa lautalla Lantaun toiselta puolelta. Hengailen jonkun aikaa kaupungilla ja syon jotain nuudelimattoa jossakin kuppilassa jonka nimi ei jaanyt mieleen. Klo 20 rannassa alkaa paivittainen (!) valoshow, jossa pilvenpiirtajien seinissa olevat neon-valot ja laserit vilkkuvat musiikin tahdissa. Hieman hammentava kokemus, vaikuttavampiakin on nahty...

On aika siirtya guest houseen lepailemaan... Kyseessa on muuten varmaan yksi pienimmista huoneista joissa olen yopynyt, toisaalta tama on myos yksi siisteimmista! Paikka on ilmeisesti juuri remontoitu ja kaikkialla on siistia kuin sairaalassa olisi... Muutenkin vahan kummallinen paikka - kyseessa on 16-kerroksinen talo jonka alakerrassa on jonkunlainen c-luokan ostoskeskus ja ylakerroksissa lukuisia vastaavia 'majataloja'. Alue tuntuu olevan jonkinlainen Little India / Africa, silla hississa ja kadulla tulee vastaan vahan valia naiden alueiden kansalaisia. Varsinkin intialaiset ovat jatkuvasti kauppaamassa kelloja ja muuta roinaa. Tosin tyypit ovat ilmeisen rehellisia silla he mainostavat niita avoimesti 'copy Rolex:eina'. Mutta ilmeisen rasittavaa toimintaa pidemman paalle!

No comments:

Post a Comment